Υλικά
Συστατικά Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή
- 500 γρ. μελιτζάνες
- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 500 γρ. πατάτες
- 100 γρ. (½ φλιτζάνι) ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, ρίγανη
Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τον πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το τελευταίο 20λεπτο ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά με λίγο φέτα.
Τέλος προσθέτουμε το μέλι και τα μπισκότα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
193.39
3.36
13.14
1.89
1.75
8.72
--
16.43
--
2.78
24.05
--
594.38
73.42
Μπριάμ
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
193.39kcal
--%
Πρωτεΐνη
3.36g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
594.38mg
--%
Φώσφορος
73.42mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αγαπημένο λαδερό φαγητό.