Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή.
500 γρ. μελιτζάνες
500 γρ. κολοκυθάκια
500 γρ. πατάτες
100 γρ. (½ φλιτζάνι) ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 τμχ μπισκότα τύπου Digestive ανά κρέπα
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, ρίγανη
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Ενέργεια 193,39Kcal
- Υδατάνθρακες 16,43g
- Πρωτεΐνη 3,36g
- Λίπη 13,14g
- Νάτριο 24,05mg
- Κάλιο 594,38mg
- Φώσφορος 73,42mg
- Κορεσμένα λιπαρά 1,89g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 8,72g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 1,75g
- Διαιτητικές ίνες 2,78g
- Νερό 169,76g
Παρασκευή
1
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.
2
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τον πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
3
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το τελευταίο 20λεπτο ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
5
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά με λίγο φέτα.
6
Τέλος προσθέτουμε το μέλι και τα μπισκότα.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Αγαπημένο λαδερό φαγητό.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou