Μπριάμ

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή.

500 γρ. μελιτζάνες

500 γρ. κολοκυθάκια

500 γρ. πατάτες

100 γρ. (½ φλιτζάνι) ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 τμχ μπισκότα τύπου Digestive ανά κρέπα

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, ρίγανη

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 193,39Kcal
  • Υδατάνθρακες 16,43g
  • Πρωτεΐνη 3,36g
  • Λίπη 13,14g
  • Νάτριο 24,05mg
  • Κάλιο 594,38mg
  • Φώσφορος 73,42mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 1,89g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 8,72g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,75g
  • Διαιτητικές ίνες 2,78g
  • Νερό 169,76g

Παρασκευή

1
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.
2
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τον πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
3
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το τελευταίο 20λεπτο ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
5
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά με λίγο φέτα.
6
Τέλος προσθέτουμε το μέλι και τα μπισκότα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή


Αγαπημένο λαδερό φαγητό.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης