Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 1 μερίδα ανά συνταγή.
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μέτρια ντομάτα
50 γρ. φέτα
50 γρ. (¼ φλιτζάνι) ελαιόλαδο
150 γρ. (1 μεσαία) ντομάτα
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, ρίγανη
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Ενέργεια 308,85Kcal
- Υδατάνθρακες 10,25g
- Πρωτεΐνη 9,50g
- Λίπη 25,79g
- Νάτριο 733mg
- Κάλιο 457,50mg
- Φώσφορος 186mg
- Κορεσμένα λιπαρά 9,15g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 12,61g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 2,38g
- Διαιτητικές ίνες 1,50g
- Νερό 211,75g
Παρασκευή
1
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά .
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε το μπούκοβο (1 κγ) και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
3
Μόλις μαλακώσουν αρκετά, σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε.
4
Παίρνουμε ένα κομμάτι φέτας και το τοποθετούμε πάνω από αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα ή σε ένα μικρό πήλινο δοχείο.
5
Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από τη φέτα λίγη από την ποσότητα των λαχανικών και πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη. Στη συνέχεια κλείνουμε με τη λαδόκολλα και με το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το κομμάτι σε ένα ταψί φούρνου. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε και για τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας.
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
7
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou