Συστατικά
Βασίζεται σε 36 τεμάχια ανά συνταγή.
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ (ξηρό)
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι μαύρη μελάσα
1/2 φλιτζάνι ζαχαρωμένο τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη κανέλας
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 92
- Υδατάνθρακες 14g
- Πρωτεΐνη 1g
- Nάτριο 117mg
- Κάλιο 57mg
- Φώσφορος 11mg
- <spanΦυτικές ίνες 11mg
Παρασκευή
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
2
Κοσκινίστε το αλεύρι, το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι στο μπολ ανάμειξης.
3
Ανακατέψτε το μείγμα ομοιόμορφα.
4
Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα διαφορετικό μπολ και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
5
Σταδιακά προσθέτετε τη λευκή ζάχαρη.
6
Στη συνέχεια προσθέστε μέσα το αυγό και τη μελάσα.
7
Αδειάστε το 1/3 του μείγματος αλεύρου κάθε φορά στο μίγμα.
8
Αδειάστε το 1/3 του μείγματος αλεύρου κάθε φορά στο μίγμα.
9
Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.
10
Φτιάξτε στρογγυλά κομμάτια ζύμης διαμέτρου 2,5 εκ.
12
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου οι κορυφές στρογγυλευτούν,περίπου 10 λεπτά.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Εκτός από το να είναι νόστιμα και τραγανά αυτά τα μπισκότα μπορούν να βοηθήσουν στη ναυτία, καθώς το τζίντζερ είναι γνωστό ότι καταπραΰνει τα ανεπιθύμητα συμπτώματα.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org