Μπισκότα με σοκολάτα πορτοκάλι και σταφίδες
ΓλυκάΥλικά
Με βάση τις 36 μερίδες ανά συνταγή
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μην το κοσκινίσετε)
- 1 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 1+ 1/3 φλιτζάνια μαργαρίνη
- 1/4 φλιτζανιού σκόνη τεχνητής γλυκαντικής ουσίας
- 4 αυγά
- 2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλιτζάνια σταφίδες
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με την τεχνητή γλυκαντική ουσία μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder που είχατε κοσκινίσει και τον χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύετε τις σταφίδες.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού πάρτε από το μείγμα μπισκότου (ένα τη φορά) και τοποθετήστε πάνω σε αλάδωτο ταψί.
Ψήστε στους 190 °C για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
141
2
--
--
--
--
--
17
--
8
66
--
139
52
Μπισκότα με σοκολάτα πορτοκάλι και σταφίδες
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
141kcal
--%
Πρωτεΐνη
2g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
139mg
--%
Φώσφορος
52mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Το πορτοκάλι, η σοκολάτα και οι σταφίδες δημιουργούν νόστιμα μπισκότα πλούσια σε φυτικές ίνες.