Μπισκότα λεμονιού
ΓλυκάΥλικά
Με βάση 12 μπισκότα ανά συνταγή
- 1 κουτί μείγμα κέικ λεμονιού, που δεν περιέχει μαρέγκα
- 500gr κρέμας σαντιγί
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180⁰ C βαθμούς.
Αλείψτε με λάδι ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το μείγμα κέικ, τη κρέμα σαντιγί, το αυγό, και τη βανίλια.
Αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα ή για μια νύχτα.
Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη στο μπολ με τη ζάχαρη και καλύψτε τη, πιέζοντας ελαφρά. (Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε τις ζύμες σε μπάλες) 6 Ρίξτε τη ζύμη με τη ζάχαρη πάνω στο λαδωμένο ταψί.
Ψήστε για 10′ λεπτά.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 2′ λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
124
1
--
--
--
--
--
21
--
4
150
--
21
--
Μπισκότα λεμονιού
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
124kcal
--%
Πρωτεΐνη
1g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
150mg
--%
Φώσφορος
--mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Ποιο είναι το μυστικό; Τα μπισκότα παρασκευάζονται με ένα μείγμα κέικ λεμονιού.