Μπισκότα λεμονιού

Είδος γεύματος: Πρωινό, Απογευματινό

Συστατικά

Με βάση 12 μπισκότα ανά συνταγή.

1 κουτί μείγμα κέικ λεμονιού, που δεν περιέχει μαρέγκα

500gr κρέμας σαντιγί

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 124
  • Υδατάνθρακες 21g
  • Πρωτεΐνη 1g
  • Nάτριο 150mg
  • Κάλιο 21mg
  • Φώσφορος 71mg
  • Φυτικές ίνες 4mg

Παρασκευή

1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180⁰ C βαθμούς.
2
Αλείψτε με λάδι ένα ταψί.
3
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το μείγμα κέικ, τη κρέμα σαντιγί, το αυγό, και τη βανίλια.
4
Αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα ή για μια νύχτα.
5
Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη στο μπολ με τη ζάχαρη και καλύψτε τη, πιέζοντας ελαφρά. (Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε τις ζύμες σε μπάλες)
6
Ρίξτε τη ζύμη με τη ζάχαρη πάνω στο λαδωμένο ταψί.
7
Ψήστε για 10' λεπτά.
8
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 2' λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Ποιο είναι το μυστικό; Τα μπισκότα παρασκευάζονται με ένα μείγμα κέικ λεμονιού.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης