Συστατικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή.
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ανάλατα φιστίκια, ψιλοκομμένα
1/4 της κούπας ημίγλυκη σοκολάτα σε κομμάτια
1/3 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
3 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι σως μήλου
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Θερμίδες 206
- Υδατάνθρακες 27g
- Πρωτεΐνη 7g
- Φυτικές ίνες 8g
- Κάλιο 182mg
- Φώσφορος 163mg
Παρασκευή
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160℃ στον αέρα και αλείψτε με λάδι τον πάτο μιας κατσαρόλας.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύτε τη βρώμη, την κανέλα, τα φιστίκια, τη σοκολάτα και την καρύδα.
3
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε τα μήλα και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
4
Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά.
5
Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα, αν χρειαστεί.
6
Απλώστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και απλώστε το μείγμα.
Ψήστε για 40 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
7
Στη συνέχεια κόψτε σε μπάρες.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Οι μπάρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή σας.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org