Υλικά
Με βάση τις 16 μερίδες ανά συνταγή
- 1 +1/2 φλιτζανιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3/4 φλιτζανιού ή 1+ 1/2 ράβδοι λιωμένο βούτυρο
- 3 φλιτζάνια βατόμουρα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα τραγανό μείγμα.
Πιέστε το ½ του μείγματος σε μια τετράγωνη λεκάνη 23 εκατοστών.
Τοποθετήστε τα βατόμουρα με το ξύσμα λεμονιού και καλύψτε το κάτω μέρος του τηγανιού.
Ανακατεύετε μαζί το άμυλο καλαμποκιού και τη ζάχαρη σε ένα ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος, ανακατεύετε σταδιακά με νερό και θερμαίνετε μέχρι να βράσει.
Ρίξτε το μίγμα νερού / καλαμποκιού / ζάχαρης πάνω από τα βατόμουρα.
Μαγειρέψτε για 45′ -60′ στους 175 °C.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
130
2
--
--
--
--
--
28
--
--
27
--
17
110
Μπάρες βατόμουρου
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
130kcal
--%
Πρωτεΐνη
2g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
17mg
--%
Φώσφορος
110mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Ένας νόστιμος τρόπος να χρησιμοποιείτε φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα.