ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Μπάρες με βρώμη

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 12 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/3 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι (καλαμπόκι, σόγια )
  • 1 ½ φλιτζάνι βρώμη
  • 3 κουταλιές της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης τύπου Brown
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό

Εκτέλεση

Αναμίξτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Ρίχνετε βρασμένο νερό πάνω στις σταφίδες κ τις αφήνετε για 20′.

Αποστραγγίζετε τα φρούτα και τα βάζετε στο μπλέντερ με λάδι.

‘Επειτα τα ρίχνετε στα ξηρά υλικά και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετήστε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί, 50 x 25.

Φτιάξτε το μέγεθος με τα δάχτυλα ή τη σπάτουλα και στη συνέχεια σχηματίστε τα κομμάτια με ένα μαχαίρι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C βαθμούς για 22’ λεπτά.

Ψύξτε ή καταψύξτε για να τα κρατήσετε περισσότερο από 2 ημέρες, καθώς τείνουν να μουχλιάζουν γρήγορα.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

122

2

--

--

--

--

--

20

--

--

10

--

142

--

Μπάρες με βρώμη

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

122kcal

--%

Πρωτεΐνη

2g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

142mg

--%

Φώσφορος

--mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Οι μπάρες πρωινού είναι ένας γλυκός τρόπος για να εντάξετε τις φυτικές ίνες στο πρωινό ή το σνακ σας.