Συστατικά
Με βάση 12 μερίδες ανά συνταγή.
1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/3 φλιτζάνι σταφίδες
1/3 φλιτζάνι λάδι (καλαμπόκι, σόγια )
1 ½ φλιτζάνι βρώμη
3 κουταλιές της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης τύπου Brown
1 φλιτζάνι βραστό νερό
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 122
- Πρωτεΐνη 2g
- Nάτριο 10mg
- Κάλιο 142mg
- Υδατάνθρακες 20mg
Παρασκευή
1
Αναμίξτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
2
Ρίχνετε βρασμένο νερό πάνω στις σταφίδες κ τις αφήνετε για 20'.
3
Αποστραγγίζετε τα φρούτα και τα βάζετε στο μπλέντερ με λάδι.
4
'Επειτα τα ρίχνετε στα ξηρά υλικά και ανακατεύετε καλά.
5
Τοποθετήστε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί, 50 x 25.
6
Φτιάξτε το μέγεθος με τα δάχτυλα ή τη σπάτουλα και στη συνέχεια σχηματίστε τα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
7
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C βαθμούς για 22' λεπτά.
8
Ψύξτε ή καταψύξτε για να τα κρατήσετε περισσότερο από 2 ημέρες, καθώς τείνουν να μουχλιάζουν γρήγορα.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Οι μπάρες πρωινού είναι ένας γλυκός τρόπος για να εντάξετε τις φυτικές ίνες στο πρωινό ή το σνακ σας.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org