Μπάρες με βρώμη

Είδος γεύματος: Πρωινό, Απογευματινό

Συστατικά

Με βάση 12 μερίδες ανά συνταγή.

1 φλιτζάνι  πλιγούρι βρώμης

1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως

1/3 φλιτζάνι σταφίδες  

1/3  φλιτζάνι λάδι (καλαμπόκι, σόγια )

1 ½  φλιτζάνι βρώμη

3 κουταλιές της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης τύπου Brown

1 φλιτζάνι βραστό νερό

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 122
  • Πρωτεΐνη 2g
  • Nάτριο 10mg
  • Κάλιο 142mg
  • Υδατάνθρακες 20mg

Παρασκευή

1
Αναμίξτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
2
Ρίχνετε βρασμένο νερό πάνω στις σταφίδες κ τις αφήνετε για 20'.
3
Αποστραγγίζετε τα φρούτα και τα βάζετε στο μπλέντερ με λάδι.
4
'Επειτα τα ρίχνετε στα ξηρά υλικά και ανακατεύετε καλά.
5
Τοποθετήστε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί, 50 x 25.
6
Φτιάξτε το μέγεθος με τα δάχτυλα ή τη σπάτουλα και στη συνέχεια σχηματίστε τα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
7
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C βαθμούς για 22' λεπτά.
8
Ψύξτε ή καταψύξτε για να τα κρατήσετε περισσότερο από 2 ημέρες, καθώς τείνουν να μουχλιάζουν γρήγορα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Οι μπάρες πρωινού είναι ένας γλυκός τρόπος για να εντάξετε τις φυτικές ίνες στο πρωινό ή το σνακ σας.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης