+30 210 2853000

Αρνί με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή

  • 6-8 μπούτια αρνιού ή παιδάκια αρνιού
  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 2 καρότα, μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλινο, μεσαία, ψιλοκομμένα
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1+ 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 ℃.

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι τα λαχανικά και το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν διαφανές και χρυσό χρώμα.

Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το χρώμα να γίνει χρυσαφί.

Βάλτε το στη κατσαρόλα.

Βάλτε στο τηγάνι το αρνί μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα και προσθέστε το στη κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνετε το ζωμό και προσθέτετε τα βότανα. Προσθέστε περισσότερο υγρό εάν χρειάζεται για να καλύψετε το κριθάρι.

Ψήστε για 2.5 έως 3 ώρες.

Απομακρύνετε από το μάτι όταν το κριθαράκι έχει πολύ λίγο υγρό και το κρέας είναι τρυφερό.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

530

38

--

--

--

--

--

54

--

14

137

--

599

332

Αρνί με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

530kcal

--%

Πρωτεΐνη

38g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

599mg

--%

Φώσφορος

332mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Αυτό το πιάτο περιέχει τρυφερά κομμάτια αρνιού με πικάντικο ζωμό.