+30 210 2853000

Αρακάς λεμονάτος

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 κιλό αρακά
  • 2 τμχ πατάτες
  • 2 τμχ καρότα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο άνηθο και πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες κομμένες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε νερό.

Προσθέτουμε πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί ο αρακάς.

Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

510.23

18.99

29.36

4.33

17.93

5.59

--

42.93

--

15.43

19.55

--

977.88

367.63

Αρακάς λεμονάτος

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

510.23kcal

--%

Πρωτεΐνη

18.99g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

977.88mg

--%

Φώσφορος

367.63mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Ένας διαφορετικός αρακάς λαδερός.