Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.
1 κιλό αρακά
2 τμχ πατάτες
2 τμχ καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml κρασί λευκό
1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
άνηθο και πιπέρι
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Ενέργεια 510,23Kcal
- Υδατάνθρακες 42,93g
- Πρωτεΐνη 18,99g
- Λίπη 29,36g
- Νάτριο 19,55mg
- Κάλιο 977,88mg
- Φώσφορος 367,63mg
- Κορεσμένα λιπαρά 4,33g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 5,59g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 17,93g
- Διαιτητικές ίνες 15,43g
- Νερό 326,67g
Παρασκευή
1
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες κομμένες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε νερό.
4
Προσθέτουμε πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί ο αρακάς.
5
Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Ένας διαφορετικός αρακάς λαδερός.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou