Αρακάς λεμονάτος

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.

1 κιλό αρακά

2 τμχ πατάτες

2 τμχ καρότα

1 σκελίδα σκόρδο

50 ml κρασί λευκό

1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

άνηθο και πιπέρι

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 510,23Kcal
  • Υδατάνθρακες 42,93g
  • Πρωτεΐνη 18,99g
  • Λίπη 29,36g
  • Νάτριο 19,55mg
  • Κάλιο 977,88mg
  • Φώσφορος 367,63mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 4,33g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 5,59g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 17,93g
  • Διαιτητικές ίνες 15,43g
  • Νερό 326,67g

Παρασκευή

1
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες κομμένες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε νερό.
4
Προσθέτουμε πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί ο αρακάς.
5
Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Ένας διαφορετικός αρακάς λαδερός.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης