1

Πόσο κοστίζει μια συνεδρία αιμοκάθαρσης;

Ο ασθενής με ασφαλιστική κάλυψη δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, καθότι τα έξοδα αιμοκάθαρσης καλύπτονται εξολοκλήρου από τον ασφαλιστικό του φορέα.
2

Πόσο συχνά πραγματοποιείται και πόσο διαρκεί η αιμοκάθαρση;

Η αιμοκάθαρση είναι εξατομικευμένη θεραπεία και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς. Βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων συνίσταται να πραγματοποιούνται 3 συνεδρίες αιμοκάθαρσης ανά εβδομάδα, διάρκειας 4 ωρών.
3

Υπάρχουν και άλλες ειδικότητες εκτός από νεφρολόγους στα κέντρα σας;

Τα Νεφρολογικά μας Κέντρα συνεργάζονται με καρδιολόγο και λοιμωξιολόγο.
4

Θα πρέπει να επισκέπτομαι ιατρό διαφορετικής ειδικότητας για την συνταγογράφηση της φαρμακευτικής μου αγωγής;

Οι θεράποντες ιατροί των Νεφρολογικών μας Κέντρων μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ασθενών.
5

Έχω αλλεργίες, μπορώ να κάνω αιμοκάθαρση;

Σε ασθενείς με αλλεργίες, πραγματοποιείται αιμοκάθαρση με φίλτρα των οποίων οι συνθετικές μεμβράνες έχουν αντιαλλεργιογόνα δράση.
6

Υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης ασθενών για αιμοκάθαρση;

Σε περιπτώσεις αδυναμίας μετακίνησης, τα ασθενοφόρα με εξειδικευμένο πλήρωμα μεταφέρουν τους ασθενείς από την οικία τους στο Νεφρολογικό Κέντρο και μετά το πέρας της αιμοκάθαρσης πραγματοποιείται η επιστροφή τους.
7

Δικαιούμαι κάποιο επίδομα ως νεφροπαθής;

Για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς το κράτος έχει μεριμνήσει προσφέροντας παροχές, ώστε να γίνεται η καθημερινότητά τους καλύτερη. Δικαιώματα Νεφροπαθών
8

Μπορώ να κάνω αιμοκάθαρση στο κέντρο σας κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στην Αθήνα;

Ασφαλώς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο Νεφρολογικό μας Κέντρο στον τόπο διαμονής σας και να προγραμματίσετε τις συνεδρίες σας. Διακοπές & Αιμοκάθαρση