Συστατικά
Με βάση 16 μερίδες ανά συνταγή.
1 φλιτζάνι κρυσταλική ζάχαρη
3 αυγά
2/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 3 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 115
- Υδατάνθρακες 14g
- Πρωτεΐνη 1g
- Nάτριο 54mg
- Κάλιο 28mg
- Φώσφορος 20mg
Παρασκευή
1
Σε ένα κύπελλο ασφαλές σε φούρνο μικροκυμάτων, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
3
Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων για διαστήματα ενός λεπτού, ανακατεύοντας μετά από κάθε λεπτό έως ότου το μείγμα είναι αρκετά παχύ για να καλύψει το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού.
4
Αφαιρέστε από το φούρνο μικροκυμάτων και μοιράστε το σε μικρά βάζα.
5
Φυλάσσετε μέχρι και τρεις εβδομάδες στο ψυγείο.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Μπορείτε να απλώστε την κρέμα σε πίτα ή σε μπισκότα.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org