Μπάρες με βρώμη και φουντούκια

Είδος γεύματος: Πρωινό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 12 μερίδες ανά συνταγή.

220 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. φουντούκια

30 γρ. ηλιόσποροι

35 γρ. σουσάμι

350 γρ. βρώμη

1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γρ. μέλι

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 250,05Kcal
  • Υδατάνθρακες 25,85g
  • Πρωτεΐνη 3,85g
  • Λίπη 15,10g
  • Νάτριο 85,38mg
  • Κάλιο 121,83mg
  • Φώσφορος 111,68mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 6,60g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 5,59g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,89g
  • Διαιτητικές ίνες 2,43g
  • Νερό 5,35g

Παρασκευή

1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
2
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ελάχιστα η ζάχαρη.
3
Προσθέτουμε το μέλι και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο
4
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τα φουντούκια, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τη ξύλινη κουτάλα.
5
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
6
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
7
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
8
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε τις μπάρες ή τις διατηρούμε σε ένα σκιερό σημείο, εκτός ψυγείου.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Νόστιμο σνακ για ενέργεια.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης