Εφοδιάζω την κουζίνα με υλικά φιλικά προς τους νεφρούς

13 συμβουλές


Μια καλά εφοδιασμένη κουζίνα μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να μαγειρέψετε φαγητά φιλικά προς τους νεφρούς. Χρησιμοποιήστε αυτές τις 14 συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Συγκρίνετε μάρκες. Τα επίπεδα νατρίου και καλίου μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τη μία μάρκα στην άλλη.

Αναζητήστε ετικέτες στη συσκευασία με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Επιλέξτε φρέσκα λαχανικά ή κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά χωρίς πρόσθετο αλάτι ή νάτριο. Εναλλακτικά, στραγγίστε τα κονσερβοποιημένα λαχανικά και ξεπλύνετε για να αφαιρεθεί μέρος του νατρίου.

Μειώνουμε την ποσότητα σάλτσας ντομάτας κονσέρβας στο 1/4 της σάλτσας ντομάτας που απαιτεί μια συνταγή για τον περιορισμό του καλίου και του νατρίου.

Όταν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα ψάρια ή κοτόπουλο με πρόσθετο αλάτι, ξεπλύνετε για να μειώσετε το νάτριο.

Αποφύγετε τα μείγματα ψησίματος και τηγανιτών που έχουν αλάτι και σκόνη ψησίματος.

Προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση κονσερβοποιημένων προϊόντων γενικά!!!

Ελέγξτε τα συστατικά στο ξύδι. Μερικά ξίδια, όπως το ξύδι με καρυκεύματα ρυζιού, περιέχουν πρόσθετο αλάτι και ζάχαρη.

Αποφύγετε τις έτοιμες σάλτσες εμπορίου.

Δοκιμάστε σπιτικές συνταγές σούπας, όπως η σούπα Noodle κοτόπουλου Rotisserie , αντί για προπαρασκευασμένες ή κονσέρβες σούπες. Ορισμένες σούπες περιέχουν περισσότερα από 800 mg νατρίου ανά μερίδα. Αποφύγετε τα έτοιμα στιγμιαία γεύματα, περιέχουν πολύ αλάτι.

Αποθηκεύστε το σπιτικό ζωμό από βρασμένο κοτόπουλο ή βραστό βόειο κρέας.

Μη χρησιμοποιείτε νάτριο για κάλιο. Ορισμένα προϊόντα αντικαθιστούν το αλάτι με χλωριούχο κάλιο. Πράσινο αλάτι του εμπορίου ή άλλο αλάτι (πχ Ιμαλαίων).

Περιορίστε τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τη σοκολάτα καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο.

13 συμβουλές Μια καλά εφοδιασμένη κουζίνα μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να μαγειρέψετε φαγητά φιλικά προς τους νεφρούς. Χρησιμοποιήστε αυτές τις 14 συμβουλές για να ξεκινήσετε. Συγκρίνετε μάρκες. Τα επίπεδα νατρίου και καλίου μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τη μία μάρκα στην άλλη. 1 Συγκρίνετε μάρκες. Τα επίπεδα νατρίου και καλίου μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τη μία μάρκα στην άλλη.

Δείτε επίσης