fbpx

Covid-19

Ενηµέρωση πολιτών για τον κατ΄οίκον εµβολιασµό

1ο Βήµα: Ο κάθε πολίτης που επιθυµεί να πραγµατοποιήσει το εµβολιασµό του ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό του

2ο Βήµα: Ο ιατρός µε την σειρά του συµπληρώνει µια αίτηση εµβολιασµού για τον ενδιαφερόµενο πολίτη
 
3ο Βήµα: Αποστέλλεται ενηµερωτικό µήνυµα (SMS) µε το ακόλουθο κείµενο: ''Το αίτηµα σας για εµβολιασµό κατ’ 
οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουµε µαζί σας για τον ορισµό του ραντεβού σας''
 
4ο Βήµα: Ο πολίτης λαµβάνει κλήση από την Επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ µε σκοπό τον ορισµό ραντεβού
 
5ο Βήµα: Πραγµατοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούµενου πολίτη για την πραγµατοποίηση του εµβολιασµού
 
6ο Βήµα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την αποστολή ενηµερωτικού µηνύµατος (SMS) στο κινητό του πολίτη: 
‘"Ολοκληρώσατε τον εµβολιασµό σας. Μετά από 1 µέρα µπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εµβολιασµού στο
Gov.gr ή ΚΕΠ"

Κοροναϊός

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας ιός για να αναβαθμιστεί σε πανδημία;

Η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΠΟΥ δείχνει το δρόμο σε όλα τα κράτη του πλανήτη για την σωστή διαχείριση της κατάστασης ακόμα και τώρα δύο μήνες μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων «Η λέξη πανδημία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ελαφρά τη καρδία ή απρόσεκτα» δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους αμέσως μετά την αναβάθμιση του κοροναϊούς σε πανδημία.

Κοροναϊός

Η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΠΟΥ δείχνει το δρόμο σε όλα τα κράτη του πλανήτη για την σωστή διαχείριση της κατάστασης ακόμα και τώρα δύο μήνες μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων. «Είναι μία λέξη που μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτο φόβο ή την αδικαιολόγητη παραδοχή ότι δεν υπάρχει λόγος να πολεμούμε πια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω θανάτους» διευκρίνισε ο ίδιος.

Τι είναι όμως πανδημία;

Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό πανδημία είναι μια επιδημία λοιμωδών ασθενειών που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε μια μεγάλη περιοχή και απειλεί το σύνολο του πληθυσμού. Ο ΠΟΥ μέχρι τώρα δεν είχε αναβαθμίσει τον νέο κοροναϊό σε επιδημία καθώς η εξάπλωση των κρουσμάτων φαινόταν ότι μπορούσε να ελεγχθεί αλλά η ραγδαία εξάπλωση σε ΗΠΑ και κυρίως η κατάσταση στην Ιταλία δεν άφησε πολλά περιθώρια. Η τελευταία φορά που ο ΠΟΥ χαρακτήρισε πανδημία μια ασθένεια ήταν το 2009 με την γρίπη των χοίρων η οποία σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον πλανήτη.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ιός για να χαρακτηριστεί πανδημία;

Καταρχάς πανδημία χαρακτηρίζονται κυρίως οι νέοι ιοί που δεν έχουν προλάβει να ερευνηθούν σε βάθος. Το επόμενο στάδιο αφορά στην ικανότητα του ιού να μολύνει τους ανθρώπους εύκολα και να μπορεί να εξαπλωθεί με ταχύτητα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο κοροναϊός συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Και χωρίς εμβόλιο ή θεραπεία που να μπορεί να τον αποτρέψει η αναβάθμισή του σε πανδημία κρίθηκε απαραίτητη. Ο φονικός ιός έχει ήδη εξαπλωθεί παγκοσμίως και έχει προσβάλλει πάνω από 183.867.919 ανθρώπους στον πλανήτη.

Οι φονικές πανδημίες που έπληξαν την ανθρωπότητα

Στην ιστορία της ανθρωπότητας η πρώτη καταγεγραμμένη πανδημία ήταν το 430 π.Χ. με τον λοιμό των Αθηνών. Η πανώλη χτύπησε την Αθήνα, η οποία τελούσε υπό πολιορκία, και προκάλεσε το θάνατο πολλών κατοίκων της πόλης μεταξύ άλλων και του σπουδαίου Περικλή. Η πανώλη του Ιουστινιανού, η ευλογιά, η ισπανική γρίπη και η γρίπη του Χονγκ Κονγκ είναι μερικές από τις πανδημίες που απασχόλησαν τον πλανήτη πριν το 1980. Τότε ήταν που έκανε την εμφάνισή του το AIDS, τον ιό HIV.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας
+30 210 285 3000
 
ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ
Χλόης 85,
Μεταμόρφωση, 14452
Τηλ. +30 210 285 3000
Τηλ. +30 210 280 1123
info@nefroiatriki.gr
ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ Green
Λεωφόρος Δημοκρατίας 264,
Αχαρναί, 136 75
Τηλ. +30 210 231 0078
Τηλ. +30 210 238 0088
green@nefroiatriki.gr
 
ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ RING
Πουρνάρα 3-5,
Μαρούσι, 15124
Τηλ. +30 210 61 98 000
ring@nefroiatriki.gr
ΝΕΦΡΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Ανδρέα Κάλβου 119,
Νέα Ιωνία, 14231
Τηλ. +30 210 279 6500
info@nefros.gr

 

help center